Beperkingen

Hieronder staan de beperkingen die momenteel voor visa uitgave / Uitnodiging voor mensen die willen reizen naar Iran met bepaalde paspoorten:

Paspoort van de US:

Toeristenvisum: Niet mogelijk voor onafhankelijke reizen. Reizigers moeten reizen met begeleiding van een erkende gids op een vooraf afgesproken programma onder toezicht van het visum sponsor. De applicatie verwerkingstijd is twee keer de gepubliceerde tijdsbestek van toepassing zijn op andere nationaliteiten.
Visum bij aankomst: niet mogelijk

Britse en Canadese paspoort:

Toeristenvisum: Moet zelfstandig reizen (alleen mogelijk om een bedevaart of familiebezoek) niet goedgekeurd, reizigers moeten reizen met begeleiding van een erkende gids op een vooraf afgesproken programma onder toezicht van het visum sponsor. De applicatie verwerkingstijd is twee keer de gepubliceerde tijdsbestek van toepassing zijn op andere nationaliteiten.
Visum bij aankomst: niet mogelijk

Afghan & Bangladeshi Paspoorten:

Toeristenvisum wordt uitgegeven tegen Iraanse Consulaten na Visa Authorization Code door agenten. (Alarco Reizen) Business visum: Niet mogelijk bij reisbureau support – moet rechtstreeks verwijzen naar consulaten.
Visum bij aankomst: niet mogelijk

Indiaas, Pakistaans, Jordaanse, Iraakse, Colombiaanse en Somaliƫ paspoorten:

Toeristenvisum wordt uitgegeven tegen Iraanse Consulaten na Visa Authorization Code door agenten. (Alarco Reizen)
Visum bij aankomst: niet mogelijk

Israƫlisch paspoort:

Uitgifte van alle Iraanse visum (alle soorten) is niet mogelijk