LEGALIZATIE VAN DOCUMENTEN

Officiële documenten zoals gerelateerd aan werk, zakelijk verkeer, huwelijk, familiezaken etc. zijn vaak niet rechtsgeldig in het buitenland.Het is voor een ander land immers onmogelijk om te beoordelen welke status een bepaalde akte of document heeft en door welke persoon of instantie dit is afgegeven. Door legalisatie worden Nederlandse documenten rechtsgeldig gemaakt in het buitenland. Omgekeerd geldt dat net zo.

Alarco kan de voor u noodzakelijke documenten legaliseren.
Wij beschikken over de juiste actuele kennis en bezoeken de benodigde instanties, zoals de ambassade, de rechtbank en/of ministeries. Dat scheelt u kostbare tijd. Bovendien verandert de legalisatieprocedure regelmatig. Een legalisatie duurt ongeveer vier tot vijf werkdagen.

BENODIGDHEDEN LEGALISATIE

Gaat het om een zakelijk te legaliseren document? Dan heeft u altijd een handtekening van uw Kamer van Koophandel nodig. Documenten die alleen zijn getekend door iemand van uw bedrijf komen niet voor legalisatie in aanmerking.

  • het te legaliseren document
  • fotokopieën van de te legaliseren documenten

Beide kunt u aangetekend naar ons sturen of op ons kantoor afleveren. Gaat het om een exportdocument, dan dient u een formulier van de ambassade in te vullen.